Denis Bećirović se u Predsjedništvu BiH sastao sa liderima stranaka koje su ga podržale: Poznato o čemu se razgovaralo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas sa predsjednicima opozicionih političkih stranaka koje su podržale njegovu kandidaturu na proteklim općim izborima.

Tom prilikom Bećirović je zahvalio liderima svih 11 opozicionih stranaka na dosadašnjoj saradnji i podršci, uz uvjerenje da će i u narednom periodu nastaviti zagovarati ideju evropske Bosne i Hercegovine.

Sastanku u zgradi Predsjedništva BiH prisustvovali su:

Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Edin Forto (Naša stranka), Nermin Ogrešević (NES), Damir Marjanović (ZNG),

Sefer Halilović (BPS), Elzina Pirić (PDA), Semir Drljević (PMP) i Dževad Sohić (SPU).

Lideri opozicionih stranaka su ocijenili veoma pozitivnim i ohrabrujućim govor Bećirovića na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano i o najvažnijim prioritetima u Bosni i Hercegovini u predstojećem periodu.

Istaknuto je da su osnovna dva strateška cilja članstvo u EU i NATO, a to su i ciljevi koje su nadležni državni organi ranije usvojili.

Također, na sastanku je razgovarano i o potrebi da nova parlamentarna većina na državnom nivou ubrzano provodi preporuke Evropske komisije kako bi Bosna i Hercegovina u decembru dobila kandidatski status za članstvo u EU.

Zaključeno je kako nove vlasti na svim nivoima trebaju vratiti pozitivnu energiju u društvu, te zajedničkim radom graditi Bosnu i Hercegovinu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.