Denis Bećirović uputio prvu poruku građanima nakon objave kandidature

Denis Bećirović iz SDP-a od danas je i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

On je danas na press konferenciji bloka opozicionih stranaka predstavljen kao zajednički kandidat stranaka ‘Trojke’ (SDP, NIP, NS) te SBB-a, NES-a, BH inicijative, pokreta Za nove generacije.

Nakon govora predsjednika stranaka, javnosti se obratio i Denis Bećirović.

– Današnju press konferenciju simbolično održavamo ovdje u najvišem ustavnopravnom i zakonodavnom organu BiH.

Sutra obilježavamo 30 godina od prijema BiH u punopravno članstvo UN-a. Danas su najviši organi SDP-a, NiP-a i NS odlučili da budem zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH. Prethodno su to učini SBB, NES, Za nove generacije i BHI.

Osjećam veliku odgovornost, obavezu i ogromnu čast da budem kandidat ujedinjene opozicije i da javno jasno i glasno kažem: Prihvatam kandidaturu za člana Predsjedništva BIH, rekao je Bećirović i dodao da danas počinje trnovit put do pobjede.

– Ova zemlja napokon treba, ne politikante već reformatore. Prihvatam kandidaturu vjerovatno u najtežem momentu u postdejtonskoj BiH.

Imamo pokušaj pravne secesije entiteta RS od države BiH, imamo napad na ustavni poredak i to ne može sakriti nikakva kampanja. To je razlog da budemo još odlučniji i spremniji da se suprotstavimo negativnim trendovima, rekao je on i uputio poruku svim ljudima u BiH:

– Zadnji mandatni period je period propadanja, nazadovanje sijanja straha i tenzija. Pozivam sve da novi mandat ni period bude period sigurnosti stabilnosti ekonomije razvoja i otvaranja novih radnih mjesta. Svi zajedno to možemo učiniti.

Dodao je da neće potcjenjivati političke konkurente – prenosi Avaz.

– Moramo biti do kraja ozbiljni. Ovo je teška bitka i ona je tek počela. Nije vrijeme za čestitke. A i kad pobijedimo nije vrijeme za čestitke. Mi ne smijemo biti zamjena za ovu vlast, mi moramo biti promjena, rekao je Bećirović i dodao da počinje jedan veliki talas promjena u državi BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.