Denis Bećirović vrlo kategoričan, otvoreno je kazao da će tako biti i nikako drugačije: “Nećemo dozvoliti rušenje mostova saradnje sa Zapadom”

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH posjetio je danas Travnik.

U dijalogu sa građanima Bećirović je, između ostalog, rekao da sa “režimskim političarima koji su otvorenom sukobu sa Zapadom mi ne možemo realizirati strateške vanjskopolitičke ciljeve Bosne i Hercegovine a to su članstvo u EU i NATO-u”.

“S takvim političarima država Bosna i Hercegovina srlja u neizvjesnost i nesigurnost.

Čuvat ćemo dignitet države Bosne i Hercegovine ali nećemo dozvoliti rušenje mostova saradnje sa Zapadom.

Politika udaljavanja od prijateljskih zapadnih država je krajnje pogrešna politika”, poručio je Bećirović.

Poručio je da čuvanje dostojanstva ljudi i države Bosne i Hercegovine i jačanje saradnje sa Zapadom nije nespojivo.

“Mi živimo u evropskoj i multietničkoj državi.

Političari koji vezivno tkivo u takvoj državi traže u jednom narodu, a ne u povezivanju svih naroda, ne rade u korist te države.

Našoj državi nanose nesagledivu štetu teze i pitanja kao što su: ko je veći narod, a ko manji; ko je vezivno tkivo, a ko nije; ko je kičma države, a ko nije; ko ima veće historijsko pravo, a ko manje…

Umjesto ovih štetnih postavki moramo osmisliti politiku povratka svih građana i naroda njihovoj istinskoj domovini Bosni i Hercegovini. To je naš najvažniji državni projekat 21. stoljeća.

Ovaj ključni projekat treba da pruži čvrstu garanciju slobode, jednakopravnosti i sigurnosti svim građanima i narodima,“ istaknuo je Bećirović.

Dodao je da rješenje nije podjele i izolacija nego integracija.

“Zato smatramo da je važno markirati političke ideje i snage koje imaju političke pretpostavke da reintegriraju bh. društvo i državu.

Moramo osmišljeno raditi na jačanju svijesti o pripadnosti i privrženosti zajedničkoj državi Bosni i Hercegovini, jačanju svijesti o državnom identitetu, razvijanju svijesti o odanosti Bosni i Hercegovini“, zaključio je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.