Denis Bećirović vrlo oštro reagovao: “Aleksandar Vučić da konačno shvati, nismo u srednjem vijeku”

Posljednje

Na poruke koje su nakon sastanka u Beogradu uputili Aleksandar Vučić i Milorad Dodika, oglasio se delegat u Domu naroda BiH Denis Bećirović.

Bećirović kaže da “predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora, napokon, shvatiti da ne može biti nikakvih pregovora između Srba i Bošnjaka jer ne živimo u srednjem vijeku”.

– Pregovarati, razgovarati i sarađivati mogu samo dvije države članice Ujedinjenih nacija – Srbija i Bosna i Hercegovina. Vrijeme je da zvaničnici Srbije prihvate trajnu činjenicu da je Bosna i Hercegovina nezavisna, suverena i nedjeljiva država, navodi Bećirović i dodaje:

– Također, krajnje je vrijeme da Vučić i Dodik prestanu neutemeljeno i jednostrano tumačiti pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine. Za to pitanje su isključivo nadležni Ustavni sud BiH i Parlamentarna skupština BiH.

“Razgovarali smo o svim političkim pitanjima. Razumio sam tri važne stvari od Dodika. Ne postoji nikakav hir, rekao mi je Dodik. Njihovi potezi predstavljaju reakciju na pravo na korištenje šuma i pitanje poljoprivrednog zemljišta, i rekao je da je spreman da razgovora nakon što se to ta pitanja riješe. Moramo da vodimo odgovoran dijalog sa Bošnjacima i da razmišljamo o budućnosti i jednih i drugih”, rekao je između ostalog Vučić nakon sastanka.

VEZANI TEKST Vučić neuobičajeno tih nakon sastanka s Dodikom u Beogradu, govorio o vojsci RS: “Prenio sam mu važne poruke iz EU i svoje mišjenje, protiv smo sankcija!”

“Imamo namjeru da se politički i borbeno borimo za naša prava. Ono što ste oteli gospodo ili ćemo mi unilateralno vratiti ili ćemo dogovoriti drugi aranžman o tim pitanjima”, dodao je između ostalog Dodik.

VEZANI TEKST Milorad Dodik u Beogradu sa Vučićem, tu je i zastava BiH: “Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali sam spreman sve da žrtvujem za RS”

Leave your vote