Denis Bećirović žustro odgovorio ruskom ambasadoru: “Mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo šta je agresija na nezavisnu i suverenu zemlju i zato principijelno podržavamo sve one koji se bore za slobodu i mir”

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović reagirao je na izjavu ruskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova koji je rekao da će se “Bećirović sramiti svojih izjava o Ukrajini”.

On je rekao da bi bio veoma zabrinut da mu je povodom godišnjice brutalne ruske agresije na Ukrajinu ruski ambasador poručio da će se ponositi izjavom o Ukrajini.

“Također, bio bih zabrinut i da me ruski ambasador izostavio sa spiska onih koje treba etiketirati i ocrniti.

Sljedbenici Putinovog režima pomoću prljave propagande neprekidno pokušavaju diskreditirati lidere Ukrajine, Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i sve druge lidere demokratskih zemalja svijeta”, rekao je Bećirović.

Dodao je da s ponosom ističe da je “uz sve one koji osuđuju rusku agresiju” i da nije “u maloj grupi diktatora i autokrata koji podržavaju i odlikuju Putinov režim”.

“Nakon najnovijeg napada ruskog ambasadora još je jasnije da smo dva različita svijeta.

Stavovi ogromne većine stanovnika Bosne i Hercegovine i moji stavovi su kristalno jasni:

Mi smo na strani slobodnog i nepokorenog naroda Ukrajine i hrabrog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo šta je agresija na nezavisnu i suverenu zemlju i zato principijelno podržavamo sve one koji se bore za slobodu i mir”, poručio je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.