Detalji teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M-17, automobil završio na krovu, više osoba povrijeđeno

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice desila se teška saobraćajna nesreća.

Kako je potvrđeno za portal “Avaza” iz Dežurnog operativnog centra MUP-a HNK saobraćaj je na ovoj dionici obustavljen.

Nesreća se dogodila oko 17 sati, te su se formirale velike kolone vozila s obje strane saobraćajnice, a na mjesto događaja su upućene patrole policije, Hitne pomoći i vatrogasne službe.

Prema prvim informacijama povrijeđeno je više osoba.

Nakon što bude obavljen uviđaj, bit će dostupno više informacija. Saobraćaj će se na ovoj dionici normalizovati nakon okončanja uviđaja.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 30. 10. 2022. u 18 : 55 sati

Zbog saobraćajne nezgode, obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Mostar- Jablanica (Grabovica).

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina.

Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno u periodu od 01.11. do 01.04.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.