Detalji teške saobraćajne nesreće na magistralnom putu M-17, oglasili se iz policije: Sedam povrijeđenih u udesu kod Žepča

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Golubinje kod Žepča na magistralnom putu M-17, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Kako je rečeno nesreća se dogodila oko 16:30 sati, a u njoj su učestvovala tri vozila.

– Na putu M-17, u mjestu Golubinja, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri putnička saobraćajna vozila.

Sedam lica prevezeno je na ukazivanje ljekarske pomoći u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

Uviđaj je u toku, čekamo stepen povreda – rečeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK za portal “Avaza”.

Stanje na cestama 02. 09. 2022. u 19 : 10 sati, informacije BIHAMK-a

Dani vikenda su pred nama tako da je pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na saobraćajnicama u gradskim centrima.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i autoput A-1 Zenica jug-Zenica sjever (vijadukti Klopče i Klopačke stijene), kao i magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Pogledajte snimak koji je zabilježen kod Žepča.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a učestali su odroni na brojnim dionicama.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.