Direktor crnogorske policije progovorio o stravičnom masovnom ubistvu 11 ljudi: “Pucao na majku i dvoje djece, potom ubio još sedam osoba”

Direktor crnogorske Uprave policije Zoran Brđanin oglasio se povodom masakra u Cetinju te poručio da ovo nije samo tragičan dan za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

– Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece. Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća.

Pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje.

Također, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti – rekao je Brđanin.

Bili podstanari

Podsjećamo, prema za sada poznatim okolnostima, danas je tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

On je, tom prilikom, upotrebom lovačke puške lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama.
Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

I on lišen života

“Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.

Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje – naveo je Brđanin.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.