Direktor policije RS Siniša Kostrešević nakon ubistva načelnika sektora krim. policije: “Veliki broj osoba je već priveden”

Direktor policije RS Siniša Kostrešević obratio se medijima u Prijedoru nakon ubistva načelnika sektora krim. policije Radenka Bašića jutros.

“Radi se o vrlo čestitom policajcu i velikom profesionalcu. Svi kapaciteti su stavljeni na raspolaganje, radimo maksimalno da se stane na kraj ovog KD.

Pored policije RS, sve druge policijske agencije u BiH i regionu su alarmirane. Prevrnut ćemo svaki kamen ali ovaj slučaj neće ostati neriješen. Lično mislim da je ovo težak dan za Prijedor”, kazao je Kostrešević.

Dodaje da je već priveden veliki broj ljudi, ali da se može davati dodatne informacije zbog istrage koja je u osjetljivoj fazi.

“Ovo je osjetljiva faza istrage i svaka izjava bi mogla ugroziti. Veliki broj osoba je već priveden, dok ovaj slučaj ne riješimo sigurno nećemo stati”.

“Lično sam poznavao Radenka, teško mi je da pričam o tome. Radi se o jednom od najčestitijih policajaca. Radenko je bio policajac 29 godina, dugo je radio svoj posao. Bilo kakva priča o njegovom radu, jednostavno je.. Neću da komentarišem”, kazao je Kostrešević.

“Danas smo sa šokom i nevjericom primili vijest da je naš kolega Radenko Bašić brutalno ubijen u prijedorskom naselju Pećani. Ostali smo bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka”, saopćeno je danas iz MUP-a RS.

Iz MUP-a su se oglasili na zvaničnom Facebook profilu, nakon što je Bašić ubijen jutros.

“Radenko je svoju policijsku karijeru započeo još prije 29 godina kao policajac u Policijskoj stanici Kozarac. U ratu je bio pripadnik Čete posebne jedinice policije SJB-CJB Prijedor, te je kao učesnik ratnih dešavanja bio i ranjen na Krupskom ratištu.

Bio je ratni-vojni invalid devete kategorije i borac prve kategorije.

Svoj rad nastavio je 1993. godine u Policijskoj stanici Prijedor 2, a od 2004. godine bio je raspoređen na mjesto zamjenika komandira u Policijskoj stanici Prijedor 2, te od decembra, iste godine, na radno mjesto inspektora kriminalističke policije u Grupi za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u Odsjeku kriminalističke policije.

Kratko vrijeme, od 2008. godine, bio je inspektor u Policijskoj stanici Prijedor 1, a potom i zamjenik komandira”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.