Direktor Turističke zajednice KS nakon žestokih kritika što u Sarajevu Toni Cetinski pjeva na godišnjicu ZOI-a: “On je prijatelj grada, agencija nam ga je ponudila’

Idućeg mjeseca se obilježava 40. godišnjica održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a tim povodom organiziran je i koncert Tonyja Cetinskog ispred Vječne vatre. Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svojim Facebook profilima najavili su koncert hrvatskog muzičara.

‘Obilježavanje 40.godina od održavanja ZOI 84 i poklon našem gradu, građanima i turistima. Sarajevo je opet centar Evrope i svijeta u svakom smislu kako davne 1984. godine tako i danas. Dobrodošli’, poručili su.

Koncert će se održati 10. februara od 20 sati.

No čini se da izbor Tonyja Cetinskog koji će nastupiti na ovoj godišnjici nije svima sjeo.

Među prvima se javila influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković, koja je ogorčena što pjeva Tony Cetinski, a ne neko od pjevača iz Bosne i Hercegovine.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je direktora Turističke zajednice KS Harisa Fazlagića da bi dobili informaciju više i kako je došlo do saradnje sa Tony Cetinskim.

“Tony Cetinski je prijatelj Sarajeva. Sarajevo je kosmopolitski grad i treba da se digne iznad svega. Obilježavanje 40. godišnjice Olimpijade u Sarajevu je svjetska priča, a Tony je poznati regionalni pjevač”, kaže Fazlagić i otkrio:

“Agencija nam je ponudila da Tony pjeva, a mi smo prihvatili.

Kazali su nam da sedam godina nije pjevao u našem gradu. Imali smo sastanak sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo i zajednički donijeli odluku da pjeva.”

Zatim je Fazlagić pojasnio…

“Dogovor sa Tony pjeva za 40. godina Olimpijade napravljen je prije više od tri mjeseca.

Tada se niko nije želio da se angažuje i sada su svi generali poslije bitke. Lijepu priču smo imali za Novu godinu, vjerujem da će Tony znati svojim imenom poznvati i nove brojne turiste u Sarajevo, 10. februara.

Neka Sarajevo ponovo bude centar regiona”, kazao je direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.