Direktor UKC RS Vlado Đajić oštro reagovao: “Draško Stanivuković je pokazao bolesne ambicije, odgovorno tvrdim da je kiseonik ispravan”

Posljednje Vijesti

“Odgovorno tvrdim da je kiseonik ispravan. Draško Stanivuković je pokazao svoju političku pohlepu i bolesne ambicije”, rekao je generalni direktor UKC RS Vlado Đajić zastupnicima u NSRS.

“Kiseonik provjeravamo, imamo dozatore na respiratorima. Ne pokazuju nikakve greške. Imamo kliničku situaciju kada stavimo masku na pacijenta i stavimo aparat na prst da mjerimo, istovremeno kiseonik raste. Imamo gasne analizie koje pokazuju da nema štetnih materija ugljen dioksiada već kolike je situracije kiseonik”, kazao je Đajić.

Istakao je kako je “svima jasno, osim što je Draško Stanivuković pokazao svoju političku pohlepu”.

“Evidentno je da je neko nasamario Draška Stanivukovića i vjerovatno ga je Vasković svojim poluinformacijama i lažima dokusurio. On je nasjeo i krenu u hajku u ovom trenutku bez povratka. Pokazao je bolesne ambicije i političku nepromišljenost. Spremnost da gazi po vlastitom narodu da bi osvojio republičku vlast, a iznevjerio glasače i narod RS”, zaključio je Đajić.

Podsjetimo, u Banja Luci je u toku sjednica NSRS na kojoj se, između ostalog, raspravlja i o aferi “Kiseonik”. Premijer RS Radovan Višković kazao je poslanicima kako je referentna laboratorija iz Beograda uzela uzorke jutros oko osam sati te da će analiza kiseonika biti poznata tokom dana.

Leave your vote