Dirljiv snimak i životna priča obilaze Balkan: ‘Ako treba uginuti, kod kuće će. Ne sama u kamenjaru’

Kolika može biti ljubav između životinje i čovjeka, najbolje pokazuje primjer s Paga. Vlasnici OPG-a Fabijanić učinili su sve da bi spasili svoju ljubimicu, ovcu imena Zgužvano uho, koja je zalutala u brdo i pala te čitavu noć ostala ležati, bespomoćna i sama.

Nakon što su je satima tražili, i napokon i pronašli, odlučili su učiniti sve da bi je vratili kući, iako to nije bio nimalo lagan i siguran pothvat.

“Zgužvano uho, nije se vratila s paše. On je tražio satima. I našao, Bogu iza nogu.

Kao i svi mi kad ostarimo, dama je mislila da je u snazi i da može, propinjala se na drvo, pala, zaplela u šiblje i tako provela noć.

Ja sam dušu ispustila do gore i donijela lancune da je nekako prenesemo”, napisali su vlasnici na Facebooku.

“Nema šanse, bojim se visine, kamenje klizi i oštro je kao sam vrag. Pa je on napravio jedino što mu se činilo ispravno…

Digao je u naručje i pravac pojata. Ja sam ka prava plačivagina, plazila za njima i plakala. Plakala jer ne znam hoće li Zgužvana preživjeti”, prisjetila se vlasnica čiji je suprug na rukama po kamenjaru nosio ovcu u nadi da će je uspjeti spasiti.

“Plakala sam jer znam koliko Perumuža bole leđa. I plakala od ponosa jer Peromuž ima toliko srce. Rekao je, da ako treba uginuti, uginut će doma, ali bogami sama u kamenjaru neće”, dodala je.

Ovcu su uspjeli donijeti kući.

“Iskustvo nam kaže, da ništa od toga… Srce govori drugo. Dok god nije u bolovima, pokušavat ćemo. Jede, pije, burag radi ko veliki, srce isto. Prijeloma i rana nema.

Ali je noge ne slušaju. Pa vježbamo. Fizioterapija na bali sijena. Masiramo joj noge, vježbamo kukove, malo se sama koprca i tako…”, opisali su kako je izgledala briga o nesretnoj životinji.

Nažalost, Zgužvano uho nije uspjelo preživjeti kobni pad.

“Gotovo. Adio Zgužvano uho naše… I žao mi je…”, oprostili su se vlasnici za kraj i dirnuli mnoge, piše Index.hr.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.