Divna i jako inspirativna sportska priča dolazi nam iz Sarajeva: Dječak ostao bez zuba, a onda su svi saigrači ofarbali svoje

Fudbalska akademija za djecu “JAcademy Sarajevo” na društvenim mrežama podijelila je zanimljivu i inspirativnu sportsku priču opisavši kako su svi igrači u jednoj generaciji u znak solidarnosti sa svojim saigračem, koji je ostao bez pola zuba, ofarbali svoje zube tako da svi izgledaju isto na terenu.

Priču koju je klub objavio na društvenoj mreži Facebook prenosimo od početka do kraja i bez izmjena, a navode da je ova situacija ujedno obilježila kompletnu sezonu.

“Dječak lavljeg srca sa armijom najboljih drugara! Na odmor odlazimo sa pričom koju ćemo svi pamtiti i koja je sigurno najinteresantnija ove sezone.

Dječak Nedim je na jučerašnjoj utakmici doživio nezgodu i ostao bez polovice zuba ostavljajući srce na terenu.

Armija drugara je bila uz Nedima i pomogla mu da ovaj šok brzo prebrodi i nastavi dalje. Nakon pregleda doktora sa suzama u očima dječak pita:

‘Treneru hoću li moći igrati sutra’. Nedim je stisnuo zube (ovo sto je ostalo) i došao na utakmice.

U znak solidarnosti s njim svi su ofarbali svoje zubiće i bili su kao jedno! Tako i izgledaju na terenu i izvan njega.

Ostvareni rezultat i medalja na turniru je totalno nebitni i idu u drugi plan. Drugarstvo je pobijedilo ovaj put i krezavi osmjeh na njihovim licima. Ponosni na našu djecu”, poručili su iz kluba – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.