Divna vijest, prvi u svijetu: Domovina ima razloga da bude ponosna na svoju omladinu, robotičari iz BiH napravili fantastičan uspjeh

Tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u osvojio je 1. mjesto na svjetskom takmičenju “The 2021 First Global Challenge” te zadržao lidersku poziciju.

Tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u ukupnom scoru zadržao se na liderskoj poziciji te osvojio 1. mjesto na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi.

Od ukupno 65 mogućih bodova, bh. tim okupljen oko Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju (CERIT) osvojio je nevjerovatnih 63,7 bodova.

Vrijedni i predani rad ovog tima, kojeg čine: Lejla Nuhić, Anis Kazazić i Merjema Pajić iz Druge gimnazije Mostar, Luka Jurković, Marko Masnić i Luka Džalto iz Srednje škole Čapljina, te Fatima Sidran iz Srednje škole Stolac, pod mentorstvom profesora Anesa Hadžiomerovića te inženjera Denija Ajanića i Armina Đidelije, urodio je plodom tako da su od samog početka Međunarodne robotičke olimpijade FGC2021 Discover&Recover, 27. juna ove godine, zadržali lidersku poziciju do samog kraja, 30. oktobra, kada je bilo zvanično proglašenje pobjednika i kada su predstavljeni konačni rezultati, saopćili su iz CERIT-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.