Dižu javnost na noge: Iz SDP-a pozvali na masovne proteste protiv odluke visokog predstavnika, evo i kada…

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je građane Bosne i Hercegovine da u ponedjeljak u 19:00 se okupe ispred zgrade OHR-a u Sarajevu ali i u svim gradovima Bosne i Hercegovine i pošalju poruku kakvu Bosnu i Hercegovinu žele njeni građani.

Iz SDP-a su poručili kako nije vrijeme za šutnju i čekanje nego da se digne glas i jasno kaže kakvu Bosnu i Hercegovinu žele njeni građani.

“Zato pozivamo sve političke subjekte, organizacije civilnog društva, te sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da sutra, u ponedjeljak 25.07.2022. godine sa početkom od 19:00h uzmu učešće u mirnim protestima pred sjedištem OHR-a u Sarajevu.

Pozivamo sve stanovnike Bosne i Hercegovine koji vole svoju domovinu, jedinstvenu, multietničku, nedjeljivu i suverenu, a koji u planiranom nametanju odluke visokog predstavnika prepoznaju prijetnju opstanku takve Bosne i Hercegovine da nam se pridruže,” stoji u saopćenju SDP-a.

Naglasili su kako se ne radi o političkom skupu i da se ne smije politička promocija bilo koje opcije ili grupacije.

“Pozivamo sve stranke da svoje članstvo i simpatizere pozovu da uzmu učešće na protestu, ali da stranačka i bilo koja druga partikularna obilježja zamijene državnim obilježjima koja trebaju biti istaknuta.

Državnim zastavama pokažimo da naše jedinstvo u zaštiti naše najveće svetinje, naše domovine, ne poznaje stranačke, etničke ili bilo koje druge podjele,” poručuju iz SDP-a.

Također pozvali su sve građane i građanke da se pridruže u glavnom gradu i da zajedno dignu glas protiv provedbe poražene ratne politike podjela, diskriminacije i etnički čistih teritorija.

One koji nisu u mogućnosti da dođu u Sarajevu pozvali da se okupe u matičnim gradovima i sutra od 19:00 izraze svoj stav protiv “nedemokratske, antiustavne i antievropske odluke OHR-a koja bi Bosnu i Hercegovinu gurnula dublje u podjele, blokade, sukobe i nove oblike diskriminacije”.

Pozvali su sve učesnike da mirno i dostojanstveno iskažu stav poštujući javni red i mir i da je umjesto čekanja i šutnje došao trenutak kada se mora djelovati i da se to mora učiniti odmah.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.