Dobra vijest za selektora Zmajeva: Muhamed Bešić konačno pronašao novi klub!

Posljednje Sport Vijesti

Bh. fudbaler Muhamed Bešić konačno je uspio pronaći novi klub.

Bešić je ljetos napustio Everton nakon što mu je istekao ugovor, a prethodnu sezonu odgledao je s tribina jer Carlo Ancelotti nije računao na bh. veznjaka.

Nakon što je napustio Everton Bešić se povezivao s nekoliko evropskih klubova, ali pregovori nisu išli prema očekivanjima.

Međutim, bh. fudbaler je konačno uspio da pronađe novi klub jer je odlučio da se vrati u Ferencvaroš u kojem je igrao s dosta uspjeha prije odlaska u Everton.

Bešić je u prvom mandatu u Ferencvarošu igrao od ljeta 2012. do ljeta 2014. godine kada je nakon odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dobio ponudu Evertona, te je prešao na Goodison za pet miliona eura.

Ovaj 29-godišnji veznjak je danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje Ferencvaroša i uskoro bi konačno trebao ponovo da se pojavi na fudbalskom terenu.

To su sigurno odlične vijesti i za Ivayla Peteva koji će sigurno računati na Bešića kada se konačno vrati u staru formu, prenosi sportsport.ba.

Tako se Bešić u Ferencvarošu pridružio bh. reprezentativcima Eldaru Ćiviću, Adnanu Kovačeviću i Stjepanu Lončaru.

Bešić je ponikao u HSV-u, a potom je otišao u Ferencvaroš. U Everton je prošao na ljeto 2014. godine, a još je igrao na posudbama u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.

U dresu bh. reprezentacije Bešić je u dosadašnjoj karijeri odigrao 45 utakmica, a debitovao je prije 11 godina.

Leave your vote