Dodik nakon žustrog obraćanja visokog predstavnika Christiana Schmidta: “Bošnjaci očekuju da će on uraditi sve što oni žele. Hrvati očekuju da će biti riješen njihov problem”

Visoki predstavnik Christian Schmidt obratio se danas zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da je današnja sjednica Predstavničkog doma PS BiH obično druženje koje su smislili oni koji smatraju da im je Chistian Schmidt od koristi, prije svega Bošnjaci, a Hrvati, vjerovatno, iz nekog praktičnog razloga.

– Bošnjaci očekuju da će on uraditi sve što oni žele, donijeti neke propise i zakone. Hrvati očekuju da će biti riješen njihov problem kako bi bili ravnopravno zastupljeni – tvrdi Dodik.

Zahvalio je opozicionim strankama iz RS koje nisu prisustvovale današnjoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH.

– Želim da se zahvalim opoziciji koja se na primjeran način odnosi prema odluci NSRS da Christian Schmidt nije visoki predstavnik i da mu se na taj način ne može dati nikakav značaj – rekao je Dodik.

“Blokada je neprihvatljiva. Može se napraviti pauza da se malo provjetri mozak, ali ne kao strategija. Oni koji nisu opredjeljeni da zajedno rade, oni pokazuju slabost, a ne snagu”, kazao je Schmidt između ostalog danas.

Više saznajte klikom na link ispod.

VEZANI TEKST: Christian Schmidt nakon sastanka bez Dodika u Predsjedništvu BiH: “Da se svi bezuslovno vrate u državne institucije i deblokiraju njihovu funkcionalnost!”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.