Dodik odgovorio opoziciji: “Pred Recepom Tayyipom Erdoganom sam rekao ono što niko od njih nikad nije

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je na kritike opozicije iz RS-a zbog njegovog prekjučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kako je rekao Dodik, nije čuo nikoga od opozicionih predstavnika da su na tako važnom mjestu rekli što je on rekao.

“Tada sam rekao da smo spremni da pokušati doći do dogovora o svim otvorenim pitanjima, a da smo, ako toga nema, spremni za mirnu disoluciju i da bi svi prijatelji BiH, pa i sam Erdogan, trebalo da to razumiju”, naveo je Dodik.

Komentirajući kritike koje su mu uputili lideri opozicionih stranaka u RS-u i ugrožavanju “srpskog jedinstva”, Dodik je naveo da opozicija govori da to nije jedinstvo, nego zajedništvo po pitanju nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH.

“Eto, ja se slažem, oni vode svoju politiku, mi svoju, ali neka ostanemo zajedno na tome”, naglasio je Dodik.

Na kraju je zaključio da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli doprinijeti održanju dijaloga.

“U ove dosadašnje posrednike više nema povjerenja. Vjeruju im Bošnjaci, nekim manjim dijelom Hrvati iz svojih nekih razloga, dok mi Srbi uopće u to ne vjerujemo. Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo – razgovarat ćemo. Ako ne, vidjet ćemo”, rekao je Dodik novinarima u Stričićima kod Banje Luke.

Leave your vote