Milorad Dodik ohlađen, a Aleksandar Vučić uputio vrlo čudnu poruku: “Od šeika Nasera sam dobio psa i sada je vrijeme za igru”

Posljednje Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je poruku na svom Instagram profilu.

“Slijede važne i teške odluke za našu zemlju i narod. Prije toga, iskoristio sam slobodno vrijeme za igru sa posebnim prijateljima, Šarkijem i Zadom, divnim psima koje sam dobio u Bahreinu od šeika Nasera. Vjernost, zajedništvo i bratstvo bit će nam potrebni više nego ikada”, napisao je Vučić.

Nije poznato na šta je Vučić konkretno mislio.

Ova objava dolazi nekoliko sati nakon što je objavljeno da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije lideru SNSD-a Miloradu Dodiku. Sankcije su uvedene i Alternativnoj televiziji zbog povezanosti sa Dodikom.

Vučić je ranije govorio da se protivi uvođenju sankcija bilo kome u BiH.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija koje se odnose na radnje koje se povezuju s korupcijom širom svijeta, a od danas se na listi nalaze Milorad Dodik i Alternativna televizija iz Banje Luke.

Nakon što je Ministarstvo finansija SAD-a u decembru objavilo proširenu listu sankcionisanih osoba i kompanija iz Srbije, Hrvatske, Kosova i Bugarske, a koje se povezuju s korupcijom i drugim nezakonitim aktivnostima, “crna lista” je sada proširena i na firme i pojedince iz Bosne i Hercegovine.

Prema ažuriranoj listi, sankcije Sjedinjenih Američkih Država, a koje su povezane s Bosnom i Hercegovinom, uvedene su za:

Alternativnu televiziju iz Banje Luke zbog povezanosti s Miloradom Dodikom
Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

U ovom trenutku Ministarstvo finansija SAD-a nije objavilo više detalja povodom sankcija, ali se očekuje da će određene informacije biti objavljene uskoro.

Tu je i Milan Tegeltija i Mirsad Kukić.

Leave your vote

-12 points
Upvote Downvote