Dogodio se stravičan sudar automobila i voza u BiH, policija je izašla na lice mjesta, oglasili se iz bolnice: Dvije povrijeđene osobe su zbrinute na UKC Tuzla

Dvije osobe su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Litve nadomak Živinica. Kako je potvrđeno, učestvovali su voz i automobil koji je u potpunosti uništen.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Klix.ba su kazali da se danas oko 11:55 sati u mjestu Litve kod Živinica dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali automobil Volkswagen Passat i voz sa kompozicijom.

Iz tuzlanskog UKC-a za Klix.ba su kazali da su pacijenti hospitalizirani u bolnici te da je u toku dijagnostička obrada.

“Pacijent inicijala J.S. hospitaliziran je u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, gdje se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

U toku je dijagnostika. Pacijentica incijala J.M. zadržana je u Klinici za hirurgiju, trenutno stabilna, a također dijagnostička obrada je u toku”, kazala je glasnogovornica UKC-a u Tuzli Ersija Aščerić – Mujedinović.

Uviđaj na mjestu događaja vrše službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice.

Još uvijek nije poznato šta je uzrok ove saobraćajne nesreće koja se dogodila.

Više detalja bi trebalo biti poznato naknadno.

Apel BIHAMK-a

“Na putevima u našoj zemlji saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, a upozoravamo i na povremene jake udare vjetra.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.