in , ,

DOKUMENTARAC VEDADA IBIŠEVIĆA U petak premijerno na TV ekranima, film “Ispunjeni snovi”

Osim Vedada, u filmu o ovim historijskim momentima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda

U petak, 26.3.2021. godine u 21.00 sati na BHT-u premijerno će biti prikazan film „Vedad Ibišević, Ispunjeni snovi“.

Film o čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i velikoj ljubavi navijača prema njemu. Ovo je dokumentarna forma historijskih momenata kojima su Vedad i saigrači donijeli radost cijeloj Bosni i Hercegovini.

Dokumentarni film „Ispunjeni snovi“ upravo i jeste priča o Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri. Priča je to koja kratko govori o njegovim počecima, a potom se bazira na historijsku utakmicu u Kaunasu te možda i još važniju utakmicu na kultnoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Osim Vedada, u filmu o ovim historijskim momentima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Film „Vedad Ibišević, Ispunjeni snovi“ će premijerno biti prikazan na BHT-u u petak, 26.3.2021. godine u 21 h. Gledaoci će napokon na TV ekranima imati priliku gledati glavne protagoniste događaja iz Kaunasa i Brazila koji iz prve ruke govore o svojim doživljajima i emocijama.

Režiju „Ispunjenih snova“ potpisuje Jasmin Omerika, a sam film je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, „Ovo je moja priča“, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.

Ovih pet ljetnica sad se sadi, a najbolje od svega – briga za njih je minimalna!

Saša Popović otkrio zbog čega je zaista Vanja Knežević diskvalifikovana!