DOKUMENTARAC VEDADA IBIŠEVIĆA U petak premijerno na TV ekranima, film “Ispunjeni snovi”

U petak, 26.3.2021. godine u 21.00 sati na BHT-u premijerno će biti prikazan film „Vedad Ibišević, Ispunjeni snovi“.

Film o čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i velikoj ljubavi navijača prema njemu. Ovo je dokumentarna forma historijskih momenata kojima su Vedad i saigrači donijeli radost cijeloj Bosni i Hercegovini.

Dokumentarni film „Ispunjeni snovi“ upravo i jeste priča o Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri. Priča je to koja kratko govori o njegovim počecima, a potom se bazira na historijsku utakmicu u Kaunasu te možda i još važniju utakmicu na kultnoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Osim Vedada, u filmu o ovim historijskim momentima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Film „Vedad Ibišević, Ispunjeni snovi“ će premijerno biti prikazan na BHT-u u petak, 26.3.2021. godine u 21 h. Gledaoci će napokon na TV ekranima imati priliku gledati glavne protagoniste događaja iz Kaunasa i Brazila koji iz prve ruke govore o svojim doživljajima i emocijama.

Režiju „Ispunjenih snova“ potpisuje Jasmin Omerika, a sam film je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, „Ovo je moja priča“, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.