Donald Trump žurno odgovorio na prozivke Joe Bidena, pozvao je pristaše u Washingtonu da “ostanu mirni”

Još uvijek do inauguracije aktuelni američki predsjednik Donald Trump pozvao je pristaše da “ostanu mirni” nakon što su se sukobili s policijom i upali u zgradu Kongresa.

“Molim vas podržite našu policiju u Kapitolu i snage sigurnosti. Oni su uistinu na strani naše Zemlje. Ostanite mirni”, tvitao je Trump.

Vezani tekst: POTPUNI HAOS U SAD Nasilni upad Trumpovih pristaša u zgradu Kongresa, u pucnjavi ranjena žena, nalazi se u teškom stanju

Trump se ranije obratio pristašama u blizini Bijele kuće i ponovio neosnovane tvrdnje o izbornoj prevari te pozvao gomilu da krene prema Kapitolu.

Oni su potom probili nekoliko slojeva policijskih blokada i upali u zgradu Kongresa za vrijeme sjednice na kojoj je trebala biti potvrđena pobjeda Joe Bidena.

Vezani tekst: Joe Biden pozvao Donalda Trumpa da hitno reaguje: “Da budem vrlo jasan, on odmah treba da izađe u javnost i pozove nasilnike da ovo završe!”

Potpredsjednika Mikea Pencea koji je vodio sjednicu policija je odvela na sigurnu lokaciju. U toku je evakuacija zastupnika kojima je prethodno rečeno da uzmu gas maske i budu ih spremni upotrijebiti.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.