Dosadne kućne muhe vole vrućinu: Evo kako ih ljeti možete držati dalje od svog doma

Ako sunce sve jače grije, većina ljudi zbog cirkuliranja zraka prozore drži otvorenima, no otvoreni su i za dosadne muhe koje prenose više od 100 patogenih mikroorganizama koji se nakupljaju na njihovim nogama i usnim organima.

Zato su stručnjaci nedavno izdali i vodič o tome kako na prirodan način spriječiti muhe da ulaze u domove uz pomoć biljaka; a njihov je savjet jeftin, brz i jednostavan.

Naime muhe ne vole bosiljak ni mentu i te će ih biljke odbiti pa ih možete posaditi i staviti na prozorske klupice i u blizinu vrata.

Polly Shearer, stručnjakinja za čišćenje u Tap Warehouseu, otkrila je i kako ovog ljeta možete spriječiti da se muhe zadržavaju u vašoj kuhinji.

“Vrućina uzrokuje porast broja muha i kućne će se muhe najvjerojatnije brže razmnožavati po jako toplom vremenu koje im odgovara pa je dobro i preventivnim mjerama zaustaviti njihovo razmnožavanja”, objasnila je za Mirror.

Evo kako: Napravite vlastiti prirodni sprej Mirisi eteričnih ulja poput mente, limunske trave i lavande odbijaju muhe pa možete napraviti vlastiti DIY prirodni sprej za odvraćanje muha, tako da nekoliko kapi bilo kojeg od ovih ulja dodate u vodu u bočicu s raspršivačem.

Jednostavno raspršite sprej po kuhinji tijekom dana i muhe bi trebale ostati vani. Spremite gazirana pića u hladnjak Voćne mušice privlači i ugljični dioksid u gaziranim pićima, pa će se, ako sokove ostavite vani, početi skupljati po tom području, osobito ako je bilo prolijevanja.

Svakako obrišite mrlje i očistite boce kako biste spriječili privlačenje mušica, a gazirana pića najbolje je uvijek držati u hladnjaku kako bi voćne mušice bile podalje od njih. Sa sodom bikarbonom kantu za smeće održavajte čistom i suhom Hrana koju bacamo u kantu za smeće ljeti zbog vrućina brže istrune pa privlači još više muha.

Zato je tijekom ljetnih mjeseci važno čistiti i prazniti kantu češće nego inače. Možete tako prije nego li stavite novu vrećicu za smeće po dnu kante posuti malo sode bikarbone koja bi trebala apsorbirati sve mirise i tekućine koje iscure iz vrećice.

Ne ostavljajte prljavo suđe pokraj sudopera Zbog užurbanog rasporeda često se odgađa pranje prljavog posuđa, a njegovo će stajanje pokraj sudopera sigurno privući muhe.

Preporučujemo zato da ljeti što prije operete suđe kako biste spriječili da se muhe skupljaju po njemu i prenose bakterije.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.