in , ,

Dragan Bursać brutalno odgovorio Drašku Stanivukoviću zbog Fate Orlović: “Režim čiji je ideološki nasljednik, porušio je skoro sve i jednu džamiju na teritoriji grada kojim stoluje”

Dragan Bursać brutalno je odgovorio Drašku Stanivukoviću, nakon što je mladi gradonačelnik Banja Luke komentarisao rušenje crkve u dvrištu Fate Orlović

Dragan Bursać brutalno je odgovorio Drašku Stanivukoviću, nakon što je mladi gradonačelnik Banja Luke komentarisao rušenje crkve u dvrištu Fate Orlović.

“Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u vezi sa rušenjem bespravno podignutog vjerskog objekta na zemlji Fate Orlović kaže da se u svetinje ne dira. Baš zanimljivo jer je režim čiji je ideološki nasljednik on porušio skoro sve i jednu džamiju na teritoriji grada kojim stoluje.

Za razliku od crkve u Konjević Polju, ove džamije, ne samo bile “svoje na svome”, nego su neke poput Ferhadije i Arnaudije uvrštene u popis Svjetsku kulturne baštine. Pa, se ovdje zapravo trebamo zapitati otkud Stanivukoviću, ali ne samo njemu, ta vrsta šizofrenije i selektivnog pamćenja”, pita se Bursać – prenosi Radio Sarajevo.

Nemoguće je, dodaje Bursać, ne znati šta se dešavalo u Banja Luci, prije manje od tri decenije.

“A dešavao se urbicit, kulturocid i elitocid uz etničko čišćenje. Biće da ovdje nije riječ o šizofreniji nego rasizmu i rasističkom ponašanju. Jer džamije su naslijeđe “nižih bića”, “Turaka” i njihovih muslimana. Tako se reinterpretira postojanje Bošnjaka, bošnjaštva i njihovih sakralnih objekta i u RS-u, ali i diljem “srpskog sveta”.

Nema sad veze što su oni koji su počinili genocid bili blagosiljani od popova što izgradiše objekat u avliji nane Fate. Oni su svi heroji, nasuprot Bošnjacima i njihovim vjerskim objektima za koje ni pamćenje nije rezervisano. Suštinski ovakav način razmišljanja, razmišljanje jednog neočetnika, Stanivukoviću je jako blizak. Rješenje-denacifikacija od malih nogu. Na žalost 90 posto stanovnika “srpskog sveta” neće ući u ovaj voz otrježnjenja”, zaključio je Bursać.

Ispunjena još jedna velika želja nane Fate Orlović u Konjević polju: U dvorištu zasađeno cvijeće na mjestu gdje je bila crkva, tražila je da sve bude u obliku broja 25

Draško Stanivuković se sada obrušio i na Milorada Dodika: “Crkva je srušena. RS nije nezavisna, NATO vježba je na Manjači. Aerodroma nema u Trebinju.”