Dragan Bursać se žestoko obrušio na Milorada Dodika: “U bilo kojoj zemlji svijeta završio bi u zatvoru jer svojom odlukom direktno ugrožava ljudske živote”

Posljednje Vijesti

Dragan Bursać oglasio se na svojoj Facebook stranici gdje se obrušio na Milorada Dodika.

“Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, te požari tako jedu našu zemlju. Da je samo ovo uradio u svojoj političkoj karijeri, Milorad Dodik bi u bilo kojoj zemlji svijeta završio u zatvoru jer svojom odlukom direktno ugrožava ljudske živote i imovinu građana zemlje čiji je najviši funkcioner.

Zamislite vi samo profil osobe koja svjesno i namjero dopušta uništavanje svoje zemlje.
Zamislite vi kakav nitkov moraš biti da bi radio to što radiš? I još gore, zamislite vi samo šta je takva osoba u stanju raditi u budućnosti.

Meni je kao čovjeku teško i ne mogu da vjerujem da smo dobili još jednog Radovana Karadžića ili Ratka Mladića tu gdje jeste. Ponajviše mi je teško što srpski naord u BiH ćutke prihvata ovakvu personu i dopušta joj da bruka cijeli jedan narod.

I sad na karaju zamislite situaciju u kojoj umjesto Jablanice gore dijelovi laktaške ili banjalučke opštine i zamislite da druga dva člana Predsjedništva ne daju saglasnost za podizanje protivpožarnih helikoptera?

Ne možete? Naravno da ne možete ni zamisiti!

E o tome se ovdje radi! Ovo nije pitanje politike nego elementarne, bazične ljudskosti. A Dodik toga nema i zato mora da ide! Zauvijek! On je naša najveća elemantarna nepogoda – napisao je u svom stavu Bursać.

Leave your vote