Dragana Mirković kroz plač govorila o razvodu pa poručila: “Nije me sramota reći da sad nemam novca”

Dragana Mirković je u novom intervjuu odlučila detaljnije govoriti o svojoj karijeri i izazovima s kojima se susreće nakon razvoda od Tonija Bijelića. Tonija je upoznala 1999. godine i preselila se u Beč. Ispričala je kako joj ovo niko u Srbiji nije zamjerio. Pjevačica je trenutno na turneji, a sav novac od koncerata daje u humanitarne svrhe. Produkciju plaća sama.

“Ovo mi je sad jako teško razdoblje, kao i ‘90-e. Imam jako teško razdoblje, no kad mi je najteže, tad sam i najjača”, rekla je kroz suze za 24sata.hr.

Između ostalog je spomenula da ima pravo za sebe reći da je kvalitetan čovjek. Otkrila je da je puno proplakala u svojoj karijeri i to najviše zbog svog odgoja.

“Bolno je biti dobro odgojen. Sve što me boljelo i činilo sretnom dovelo je do toga da ljudi za mene kažu da čvrsto stojim na zemlji. Uvijek sam birala teži put, a da nisam, možda bih bila uspješnija”, kazala je.

Devedesete je opisala kao pakao. Tvrdi da nije bilo lako ostati neobilježena i ne pripadati nikome.

“Znam koliko sam se borila za to. Volim ljude. Imam prijatelje u Bosni i Hrvatskoj. Da sam se opredijelila za bilo koga, ne bih im mogla pogledati u oči. Bilo je teško. Od 1991. do 2000., dok nisam otišla, stvarno mi nije bilo lako”, rekla je.

Tonija je upoznala 1999. godine i preselila se u Beč. Ispričala je kako joj ovo niko u Srbiji nije zamjerio.

“Više su mi tu u inozemstvu zamjerili. Sve sam ostavila. Došla sam s mišlju da se nikad više neću baviti muzikom. Trebao mi je bijeg od svega što me okruživalo. Imala sam potrebu pobjeći”, rekla je.

Svidjelo joj je sto što je Toni bio normalan čovjek, što joj je bilo veoma važno kako bi mogla zasnovati porodicu. Uprkos tome što je bio bogat, ona to nije iskorištavala, već je i sama zarađivala.

“On je bio lijep momak, vozio moćan auto, kao i svi ovdje. Nema stan, OK, zaradit ćemo ga. Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela.

Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta ‘lokomotiva’, kako me zove moja ekipa. On je umio pratiti me i zajedno smo mnogo toga napravili, ali riskirala sam puno”, navela je.

Pjevačica je trenutno na turneji, a sav novac od koncerata daje u humanitarne svrhe. Produkciju plaća sama.

“Nije me sramota reći da ja sad nemam novca.

Takvo je vrijeme. Moj posao je pošten. Nemam pomoć ni od koga.

Sve ovo što vidite oko koncerata, to sam samo ja, ali ja to tako želim. Čovjek sebi nekad treba i napraviti težak period, mene niko na ovo nije tjerao. Nije bitno imam li novca.

Trenutno ga nemam, sve je otišlo na turneju i humanitarne koncerte”, kazala je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.