Dragana Mirković otvoreno o dolasku u Sarajevo nakon rata: “Bosanski vojnici su me pitali da se fotografišemo”

Dragana Mirković je u novom intervjuu, između ostalog, govorila o svom dolasku u Sarajevu neposredno nakon završetka rata te otkrila kako su se ljudi prema njoj odnosili. “Ja sam poslije tih nemilih događaja otišla u Sarajevo na Baščaršiju sama. Mene su zaustavljali da se slikaju sa mnom. To je bila neka 1997. godina, čak i ranije”, započela je pa nastavila.

Nimalo naivno. Rekla sam: ‘Ja idem. Oni moraju da znaju da mene niko nije promijenio.’

Vjerujte mi da sam bila bez ikoga. Sjećam se da su neki bosanski vojnici prolazili i kao…

Ne mogu da se izrazim, ali je bio neki njihov bosanski izraz koji nije za radio, ali je bilo mnogo slatko i kao: ‘Je l’ ovo Dragana Mirković? Da se slikamo'”, rekla je tokom gostovanja na Extra FM.

Dodala je da je Hanka Paldum živi svjedok i da ju je čekala u jednom kafiću na Baščaršiji. Dragana je insistirala na tome da sama dođe do tog kafića.

“Vidjela je kad su me vojnici zaustavili da se slikaju. To se zna, ne moram to sada da pričam”, navela je.

Kao što je poznato, Dragana je u januaru održala koncert u dvorani Mejdan u Tuzli, a dirljivim gestom je obradovala jednu porodicu.

Naime, ona je Asmiru Mulabdiću, samohranom ocu devetero djece, uplatila pomoć u iznosu od 10.000 KM. On joj se srdačno zahvalio, a mališani su se radovali što su upoznali svoju omiljenu pjevačicu.

“Sreća se uvećava dijeljenjem i moja želja je da u godini u kojoj slavim jubilej, svuda gdje mogu, učinim ljude sretnima. U svakom gradu ću odabrati one kojima je pomoć najpotrebnija, a porodica Mulabdić je samo prva od mnogih čija me je sudbina ganula i osjetila sam potrebu da pomognem koliko mogu”, rekla je pjevačica.

Pogledajte šta je poručila Dragana.

@tracariicatv #foryoupage #fyp #serbia #bosnia ♬ original sound – Tracarica TV

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.