Drama i akcija SIPA-e u Zenici oglasio se Kasumović: “U pratnji sam policije, ali ovo je montiran proces jer ja sam moralna vertikala”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi se “pod pratnjom policije” u Zenici, što je sam potvrdio na Facebooku. Za svoje hapšenje optužio je SDA.

“Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje režirali su bolesni umovi, među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao”, napisao je Kasumović.

Akcija SIPA-e rezultat je višemjesečne istrage protiv Kasumovića i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezu s poslovanjem Zenicatransa.

Kasumović tvrdi da se radi o politički montiranom procesu “s obzirom na to da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, Suda i MUP-a”.

“Ako je istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svog gradonačelničkog mandata. Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti, koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića, jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u ZDK”, tvrdi gradonačelnik Zenice.

Dodao je da je ovo napisao jer je znao šta SDA priprema.

“Cijeli grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora, kada su SDA novinari putem javnih servisa, lokalnih portala i zvaničnih SDA – lažnih Facebook profila, koje vode plaćenici i dobro instruisani botovi, plasirali informacije da ću biti uhapšen”, naveo je između ostalog u svom postu.

“Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni zvaničnici u BiH, ja, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja s njihovih afera ‘Diploma’, ‘Respiratori’… kao i poteza kriminalne Kantonalne vlade”, navodi Kasumović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.