Drama u BiH: Muškarac zarobio sudske policajce koji su ga došli uhapsiti

U Rudom se od jutros odvija prava drama nakon što je jedna osoba zatvorila sudske policajce koji su došli da ga sprovedu na sud. On je otišao u Višegrad i sam se predao, ali su policajci ostali zatočeni.

Policija je danas u Višegradu uhapsila muškarca iz Rudog čiji su inicijali V. A. zbog protivpravnog držanja dvije osobe zatvorene u jednom objektu u mjestu Plane kod Rudog.

On se naime sam predao, no to nije kraj drami.

Iz fočanske Policijske uprave saopćeno je da je V. A. uhapšen ispred višegradskog Osnovnog suda zbog sumnje da je počinio krivična djela protivpravno lišenje slobode i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Policiji u Foči je jutros u 8:20 prijavljeno da su dva lica protivpravno lišena slobode, da ih V. A. drži zatvorene u objektu i da im je onemogućen izlazak.

Odmah nakon toga, na lice mjesta upućena je policija, a na terenu je i jedinica Žandarmerije PU Foča.

Prema saznanjima lokalnih medija te Nezavisnih i Une, sudskim policajcima je vlasnik rekao da je u ogradi struja tako da oni još uvijek ne mogu izaći.

No u toku je rad na njihovom oslobađanju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pod čijim se nadzorom preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela protivpravno lišenje slobode i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.