Dramatično Vučićevo obraćanje: “Kurti je riješio da napadne Srbe, Briselski sporazum više ne postoji…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se na dramatičan način obratio javnosti.

“Po nalogu Aljbina Kurtija, smijenjena je danas iz kosovskih institucija srpska sudinica Ljiljana Stevanović, za ujutru je pripremljena smjena svih srpskih komandira, svih srpskih policajaca koji su bili na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost u Beogradu.

Aljbin Kurti je riješio da napadne Srbe”, kazao je Vučić.

Dodao je da je “Aljbin Kurti pogazio Briselski sporazum i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji”.

“Aljbin Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosovu, on je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gdje on živi i na jugu i na sjeveru Kosova.

Srbija želi da sačuva mir i zbog svega upozoravamo i zemlje Kvinte i cijelu međunarodnu zajednicu. Moja posljednja poruka je: ‘Šta god činili Srbija će biti uz svoj narod’”, rekao je Vučić.

Vjerovatno ste primjetili da Vučić posljednjih dana sve više “dramatizuje”. Razlog tome je sigurno predizborna kampanja koja je uveliko u toku. Po dobrom starom – provjerenom repceptu, Vučić brani “srpski narod”,

Koliko su predstojeći izbori u Srbiji bitni njenom aktuelnom predsjedniku Aleksandru Vučiću govori i to da se njegov predizborni plakat prikazuje i na jednom od LED ekrana u centru Zenice.

Na LED ekranu u neposrednoj blizini stadiona Bilino Polje, u centru Zenice, je počelo emitiranje predizbornog plakata Aleksandra Vučića koji i na narednim izborima u Srbiji želi mandat predsjednika.

“Mir, stabilnost, Vučić” samo sa tekstom, a zatim nakon 30-ak sekundi i sa fotografijom Vučića na LED ekranu kojeg je u Zenici postavila marketinška agencija.

Prema popisu stanovništva iz 2013. godine u Zenici je živjelo oko 2.400 osoba koje su se izjašnjavale kao Srbi.

Ipak, reklama koja se vrti danas na LED ekranu zasmetala je nekolicini Zeničana koji su na društvenim mrežama iskazali nezadovoljstvo što se prikazuje predizborna poruka Vučića u Bosni i Hercegovini.

Podsjetit ćemo da je u proteklom periodu u Srebrenici organizovano masovno izdavanje dokumenata za dobijanje pasoša Srbije kako bi mogli glasati na predstojećim izborima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.