in ,

Draško Stanivuković bez dlake na jeziku priznao: “Na sve načine sabotiraju, ideja im je da me onesposobe za posao gradonačelnika”

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković kazao je da odbornici namjerno remete rad Skupštine

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković kazao je da odbornici namjerno remete rad Skupštine kako bi odužili njeno trajanje, a samim tim ometali njegovu ulogu kao gradonačelnika.

Osvrnuo se na posljednju sjednicu Skupštine grada, koja je zakazana 26. maja, a još uvijek nije privedena kraju.

– Jedna Skupština traje već četiri sjednice. Ne daju mi zamjenika, kako bih svaki radni dan, kada traje Skupština, bio od jutra do sutra tamo, a ne u svom kabinetu. Imate onog Amidžića, uglađen i fin – tatin sin, folira se tu, uglađeno priča i daje izgovore samo da se ništa ne uradi. Tu je i Neven Stanić. Najveća želja im je da ne budem u kabinetu. Znate šta znači četiri dana po osam sati da sam na Skupštini, a ne u kabinetu. Ideja im je da me potpuno onesposobe za dužnost na koju me narod postavio. Neće uspjeti – kazao je Stanivuković.

Takva situacija ga je, kaže, podstakla da napravi jedno poređenje.

– 2018. godine, tadašnji gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, imao je do mjeseca juna šest sjednica, dok je godinu dana kasnije u tom periodu imao pet sjednica. Mi smo, do sada, održali tek tri. Dok se ranijih godina prelazilo 300 tačaka u prosjeku, mi smo ove godine prešli svega 100 tačaka – istakao je Stanivuković.

Naglasio je da ga je dočekao i presedan, sa kojim se njegovi prethodnici nisu susretali.

– Svaki put, dok je bio Radojičić i svi drugi prije mene, kada se pređe 12 , 13 tačaka, odmah se glasa. Sad to ne dozvoljavaju, nego traže da se pređe svih 70 tačaka i tek onda da se glasa. Regulacioni planovi, građevinske dozvole i važne investicije zbog toga čekaju i ispaštaju. Primjer za to su imovinsko-pravni odnosi porodica izbjeglih i raseljenih lica u Drakuliću, koji smo nakon decenije čekanja riješili, a sada čekaju amin Skupštine – rekao je on i dodao da je juče zamolio predsjednika Skupštine grada, Mladena Ilića, da odobri staru praksu odlučivanja, ali da nije dobio pozitivan odgovor.

BiH večeras protiv Danske, očekuje se velika podrška navijača, osiguran i direktan prenos!

Andrej Nikolaidis: Hvala Bogu na muslimanima