Draško Stanivuković bijesan zbog kuma Milorada Dodika: “Sramota je da pune tri godine taj objekat tu stoji a građen je na gradskoj zemlji”

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, kazao je da će 100 posto srušiti nelegalno sagrađeni restoran u vlasništvu Mileta Radišića.

Uložena je žalba, ali, kako je rekao, ništa ih u tome neće spriječiti.

– Ključno je reći da je to jedna vrsta ogromne, svekolike pravde koja dolazi u Banja Luku, Republiku Srpsku i cijelu državu. Imali ste porodicu koja je urušila jedan od najljepših parkova parkova, zelenih površina, imate porodicu Radišić, čovjeka koji je kum Milorada Dodika, koji je rušio legalne objekte da bi gradio svoj nelegalni objekat – kaže Stanivuković na početku razgovora.

Pojašnjava da valjda on kao gradonačelnik ima autoritet da poruši nelegalni objekat.

– Sagrađen je na zemljištu grada Banja Luke. Nema nazad. Nemoguće je napraviti korak nazad i to je pravda koja dolazi, pravda za porodicu Vulić, pravda za hiljade Banjalučana koji su protestirali protiv rušenja privatnih objekata, tog parka, uništavanje starog hrasta koji je bio i danas je jedan od simbola zelene Banja Luke – kaže Stanivuković za Avaz.

Podcrtava da je “kocka bačena”.

– Imamo nalog o rušenju, imamo sve dokaze da je to naša imovina. Sramota je da pune tri godine taj objekat tu stoji a građen je na gradskoj zemlji i niko nije reagirao, nevjerovatno. Oni nisu vidjeli ni nelegalne bilborde ni objekte. Paradoks je da je Dodikov sestrić u Banjoj Luci izgradio nelegalne bilborde a kum nelegalni restoran. Tome mora doći kraj. U mom mandatu je odzvonilo svakome ko hoće tako da radi – kaže on.

Na kraju je otkrio i jednu anegdotu.

– Po entitetskim institucijama se priča da Stanivuković i tamo dolazi za godinu i po. Pa je tako jedna žena u drugoj instituciji, na entitetskom nivou kazala moramo provlačiti kartice “Stanivuković je to tako naredio, doći će on jednog dana i to pregledati”. Ovo djeluje motivirajuće. Danas ljudi u Elektroprivredi vode računa jer za godinu i po dana dolazimo i tamo i sve ćemo isto kao i u Banjoj Luci uraditi. Iskorijenit ćemo korupciju i kriminal u cijeloj državi – rekao je Stanivuković.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.