in ,

Draško Stanivuković i Jelena Trivić imaju velike najave: “Banja Luka je samo naša prva stanica; Na sceni su kriminal i korupcija ogromnih razmjera”

Draško Stanivuković i Jelena Trivić gostovali su u Šekovićima.

Draško Stanivuković i Jelena Trivić gostovali su u Šekovićima.

“Voz promjena ide nezaustavljivo, a ovo je naša prva stanica. Ova naša borba se ogleda u nekoliko segmenata, a jedan od njih jeste borba protiv privatizovane države. Oni su 22 godine vladali Banjom Lukom, gradili na našoj zemlji, međutim mi smo imali nesalomivu volju za promjenama i uspjeli smo”, kazao je Stanivković na tribini PDP u Šekovićima.

U Šekovićima je napravljen prvi Opštinski odbor PDP-a u Republici Srpskoj i toga se sjetim uvijek kada dođem ovdje. Danas, više od dvadeset godina kasnije, ovdje sam sa mladim ljudima, Jelenom Trivić i Draškom Stanivukovićem, iza čijeg rada čvrsto stojim i koji imaju hrabrosti da jasno kažu i stave glavu tamo gdje mnogi ne bi smjeli ni prići. Oni nose teret borbe protiv deformacija koje naše društvo danas ima“, rekao je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić na današnjoj tibini „Razgovor sa građanima“ u Šekovićima.

Ivanić je naglasio da PDP ovim skupom počinje da se „zagrijava“ za promjene koje dolaze.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić je rekla da mnogo toga ne valja u političkom životu Republike Srpske.

„Nije dobro kako vlast upravlja resursima kojima je bogata naša Republika Srpska, a ova zemlja ima sve predispozicije da bude puno bogatija u svakom smislu i to je ono što me boli. Na sceni su kriminal i korupcija ogromnih razmjera i to moramo da mijenjamo i protiv toga da se borimo.

Ali, naš narod je dobar, čestit narod ,koji je srušio dva carstva, preživio velika stradanja i izvojevao najveću pobjedu – našu Republiku Srpsku. I zato znam da mi, svi zajedno, možemo mnogo bolje“, istakla je Trivićeva.

Ona je, govoreći o PDP-u i ljudima koji predstavljaju partiju, istakla da se trude da svemu daju cijele sebe i da zaista budu ljudi koji će iskreno pristupiti ovom poslu, kako bi nešto stvorili i svojim doprinosom pružili našoj Republici Srpskoj.

„Moja poruka vama je da pogledamo jedni druge sa razumjevanjem i sa osjećajem da mi jesmo jedan vrijedan narod koji zavrijeđuje bolje. One koji sada vode Republiku Srpsku treba mijenjati i to je ono za šta se borimo, kako bismo vratili ugled našoj Republici“, kaže Trivićeva.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a, rekao je da je u novembru u Banjaluci započeo snažan proces promjena,

“Ali naša borba je usmjerena ka tome da u cijeloj Republici Srpskoj bude bolje. Voz promjena ide nezaustavljivo, a ovo je naša prva stanica. Ova naša borba se ogleda u nekoliko segmenata, a jedan od njih jeste borba protiv privatizovane države. Oni su 22 godine vladali Banjom Lukom, gradili na našoj zemlji, međutim mi smo imali nesalomivu volju za promjenama i uspjeli smo“, rekao je Stanivuković.

On je podsjetio na neka od brojnih obećanja koja je davala vlast prethodnih decenija:

„Gdje je nezavisna Republika Srpska koju obećavaju svake godine? Mi smo prvi u svijetu po broju obećanih referenduma. Danas slušamo i da Dan Republike može biti i u februaru, samo zato jer Dodik prolazi krizu identiteta. Poručujem da će mladost zavladati i voditi Republiku Srpsku, nove generacije koje nisu zadojene mržnjom, koje su spremne da iskoriste sve svoje kapatitete da svaka lokalna zajednica napreduje. Imamo plan za Šekoviće i za svaku opštinu ili grad u Republici Srpskoj.

Treba da se izdignemo iznad svih podjela i da gradimo temelje bolje budućnosti. I svakako, naša ideja je da PDP bude najsnažnija stranka, ne samo na republičkom nivou, nego u svakoj opštini i gradu“, istakao je Stanivuković.

Na tribini u Šekovićima bili su i članovi Predsjedništva PDP Slaviša Marković i Snežana i Snežana Stojanović.

Mnogo smijeha i lijepe priče, Vlade Divac i Senad Hadžifejzović oduševili gledaoce: “Ako ne znaš da izgubiš, nećeš znati ni da pobjediš! Delibašić me zvao da igram za Bosnu!”

Andrej Nikoalidis ljut zbog dešavanja u Crnoj Gori: “Naumili ste poslati u Sarajevo onoga koji je tražio da se podigne spomenik Pavlu Đurišiću”