Draško Stanivuković na licu mjesta prati: Pogledajte kako bageri ruše dio restorana “Kajak”

Rušenje terase restorana “Kajak” u Banjoj Luci počelo je u 15.00 sati, kako je najavio i gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković.

U prisustvu većeg broja građana, radnika u Gradskoj upravi i medija, bageri su počeli sa rušenjem bespravno izgrađenog objekta.

– Znam da je sve ovo dugo trajalo, ali teški, naporni i veliki procesi protiv velikih sila zahtijevaju mnogo vremena, ali smo istrajali.

I ovog puta su istekle sve moguće žalbe ili vrijeme za bilo kakvo odlaganje ili prolongiranje, ili da budem precizniji ispoštovana je sva procedura – rekao je ranije Stanivuković najavljujući rušenje spornog objekta.

Istovremeno kćerka lidera SNSD-a Milorada Dodika zaprijetila je Stanivukoviću objavom navodnih kompromitirajućih snimaka zbog rušenja ovog objekta.

U međuvremenu, mehanizacija za rušenje sporne terase stigla je na lokaciju gdje se nalazi “Kajak terasa” i gdje je već bio prisutan veliki broj građana.

Nakon kraćeg obraćanja gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, krenulo je skandiranje prisutnih “ruši, ruši”.

“Došli smo da pošaljemo poruku da je Grad veći od pojedinca. Kažu da sam došao da se slikam. Rušenjem ovog objekta stavljamo institucije u prvi plan.

Uvjeravali su nas da nismo u pravu. Ovo je treća sreća. Rekao sam kada dođem treći put ovo će biti srušeno.

Kladili su se da li ću srušiti ili ne, evo danas je pravda zadovoljena. Isti ti kojim danas rušimo ovo biće jednaki kada donesu papir. Svi smo u istoj ravni. Nema privilegovanih. Ponosan sam što su danas sa mnom oni koji su vjerovali”, rekao je Stanivuković, nakon čega je dao znak bagerima da krenu s rušenjem.

Podsjećamo, sporni restoran, koji je u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića, kuma člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zatvoren je 11. marta ove godine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.