Draško Stanivuković se izvinio svima koji su se osjećali neprijatno zbog nacionalističkih incidenata u Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom i Janji

Posljednje Vijesti

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, na upit novinarke N1 komentarisao je incidente u Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom, Janji, te se izvinio “svima koji su se osjećali neprijatno na bilo koji praznik.”

“Rekao bih svima da ako su se osjećali neprijatno na bilo koji način, na bilo koji sveti praznik – ja se izvinjavam. Ako mogu sa svjetovne strane kao političar, kao mlad čovjek – nikada takav čin ne bih podržao.

Naravno da tu zakon postoji i ljudsko razumijevevanje da to ne treba da se čini. Vjerujem da ni naša crkva ni bilo ko od političara ne bi pozivao na takvo nešto. Mi treba da praznujemo i da se radujemo svim radnicima. Ja sam sretan što sam za katolički Božić bio kod biskupa na prijemu, bošnjački narod islamske vjere posjećujem, dolazim im”, odgovorio je Stanivuković na upit o incidentima u nekoliko bh. gradova a koji se odnose na provokacije i uvrede prema nesrbima i Bošnjacima.

Još jedna važna stvar je, dodaje on, da kada je grad Banja Luka odlučio da legalizuje vjerske objekte – rečeno je da će se pomoći svim vjerskim objektima.

“Čuli ste i jučer besjedu patrijarha Porfirija koji kaže da samo složno možemo. Mora postojati razumijevanje među narodima – ipak mi živimo zajedno. Suživot je imperativ isto kao što je imperativ i da RS postoji. Ona je neupitna i trajna. Niko neka ne dira RS i neće biti upitno da živimo zajedno, da se pomažemo i praznujemo sve praznike”, rekao je Stanivuković.

Na kraju dodaje kako od ovakve poruke nikada neće odstupiti – prenosi N1.

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote