Draško Stanivuković se oglasio nakon što je izazvao kontroverzni skandal: “Oštro odbacujem klevete i optužbe SNSD-a”

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković prije nekoliko dana izazvao je pažnju javnosti svojim skandaloznim ponašanjem, a onda je odbacio sumnje da je bilo kriminala prilikom gradnje i opremanja osnovne škole u banjalučkom naselju Ada te najavio krivične prijave.

“Igranka u RS”

Podsjetimo, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić, pozvao je nadležne službe da provjere da li je bilo kriminala tokom gradnje i opremanja objekta područne Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u naselju Ada iz donacije Srbije, te ima li osnovane sumnje da je Stanivuković u to umiješan.

Naime, radi se o školi “Vuk Karadžić”, koja je, prema videozapisu koji je objavio Stanivuković, trebala nositi ime “Kosovo i Metohija”, za šta nije postojala saglasnost Ministarstva obrazovanja RS-a, a i direktorica škole se protivila promjeni imena.

A onda je krenula rasprava između Stanivukovića i direktorice u kojoj su jedno drugome pokušavali objasniti da li je za Srbe važnije Kosovo ili Vuk Karadžić.

“Kosovo i Metohija, srce da je ko Srbija. Direktorice je li ovo Albanija ili Republika Srpska”, pitao je Stavnivuković.

“Republika Srpska”, odgovorila je direktorica.

Svaka čast Vuku, ali Kosovo je zavjet”, rekao je na to gradonačelnik Banje Luke, na što mu je direktorica replicirala da bez “Vuka Karadžića nema ništa, ni naroda, ni jezika, ni ćirilice, ni srpskog identiteta”.

A onda je uslijedio “spektakl”, Stanivuković se popeo na skelu i sam stavio slovo “K” na školu.

“Vi se ne sekirajte, molite se bogu i budite ponosni”, poručio je Stanivuković direktorici škole tada.

Snimak pogledajte OVDJE.

Sada se Stanivuković oglasio nakon snimka i optužbi Đajića.

-Na zvaničnoj stranici Grada je objavljena sva tenderska dokumentacija koja svjedoči tome. Za izrečene klevete podnijećemo krivične prijave – poručio je Stanivuković.

-Oštro odbacujem klevete i optužbe SNSD-a za izgadnju i uređenje osnovne škole u naselju Ada.

Javna nabavka, “e-aukcija” i sve zakonski propisane procedure su sprovedene na pošten i transparentan način prilikom kojih je izabran najpovoljniji ponuđač – naveo je Stanivuković na svom profilu na platformi X (bivši Twitter).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.