Draško Stanivuković se oglasio povodom drame u Sarajevu: “U komunikaciji sam sa gradonačelnicom Benjaminom Karić”

Banjalučki gradonačelnik je izjavio kako ovaj grad ima jednu od najboljih grupa Civilne zaštite u cijeloj zemlji, ponudio je pomoć Sarajevu.

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, izjavio je danas kako se nalazi u stalnoj komunikaciji sa gradonačelnicom Sarajeva, Benjaminom Karić, povodom poplave koje su zahvatile centralni dio BiH, a ponajviše Kanton Sarajevo.

– U komunikaciji sam sa Benjaminom Karić, gradonačelnicom Sarajeva, i mi ćemo njima pružiti svu podršku i solidarnost zbog velikih poplava, ukoliko je ona potrebna, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao kako Banja Luka ima jednu od najboljih grupa Civilne zaštite u cijeloj Bosni i Hercegovini.

– Mi smo spremni pomoći, ali isto tako se nadamo da će se stanje u Sarajevu, ali i širom BiH gdje je stanje kritično, smiriti. Pružićemo ljudsku podršku i još jednom pokazati da je Banjaluka prijateljski grad. Moramo biti podrška jedni drugima, kazao je on.

Podsjetimo, danas su u brojnim sarajevskim naseljima nastale bujične poplave uslijed obilnih padavina posljednih dana.

Poplave su u Jablanici i Konjicu, u brojnim naseljima Kantona Sarajevo – Otes, Ilidža, Reljevo, Rajlovac, zatim Trnovu, Kijevu, Palama, Istočnom Sarajevu…

Iako je tokom dana smanjio intenzitet padavina, a vodostaj Željeznice i Bosne u blagom opadanju, o razmjerama katastrofe najbolje govore brojni snimci koji su objavljeni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.