in , ,

Draško Stanivuković se u Banja Luci sastao sa muftijom Abdibegovićem: “U našem gradu svako ima svoje mjesto”

On je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitao Bajram uz želje da ga provedu u zdravlju i sreći.

Gradonačelnik u Banjoj Luci, Draško Stanivuković je za Ramazanski bajram posjetio muftiju Nusreta ef. Abdibegovića. On je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitao Bajram uz želje da ga provedu u zdravlju i sreći.

– Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazanski bajram, uz želju da ga provedete u zdravlju i sreći, zajedno sa svojom porodicom.

Prilika za obilježavanje ovog važnog dana sa muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegoviću, pričam sa njim o važnim temama i šaljem poruku da je Banja Luka prijateljski grad. Ljepota Banja Luke ogleda se u tom prisustvu različitosti, pored Ferhadije, koja je historijski važna za naš grad, možete vidjeti lijepe pravoslavne hramove, ali i katedralu. U našem gradu svako ima svoje mjesto i tako treba živjeti, tretirati jedni druge i pomoći jedni drugima, jer nam ta poruka šalje današnji praznik. Sa muftijom smo dogovorili prvu zvaničnu posjetu Gradskoj upravi, kada ćemo otvoriti mnoge važne teme – napisao je Stanivuković na Facebooku.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Vojin Mijatović govorio o ulasku BiH u NATO i uputio posebnu dobrodošlicu američkim trupama

Karleuša svakom loncu poklopac: Fantastični Bosanac Sadik Hasanović pokidao hit Šerifa Konjevića, ali žiri mu je ipak našao manu….