Draško Stanivuković tvrdi da je Dodik “podvio rep” pred Schmidtom: Banja Luka je bila spremna provesti izbore po zakonu RS-a

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je da je vlast u Republici Srpskoj podvila rep kada je u pitanju entitetski Izborni zakon, kako god to danas pokušavali opravdati. Stanivuković je danas govorio i o tome je li on čovjek lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Stanivuković je rekao da je Banja Luka bila spremna izaći na izbore po novom zakonu.

“Ali očigledno je da oni koji su ga donijeli nisu spremni i zato drugog izbora nemamo. Nepotrebno je dizati dodatne tenzije i izbore u Republici Srpskoj porediti sa onima na Kosovu. Za razliku od Republike Srpske, naš narod tamo nema policiju i organe koji mogu da zaštite izborni proces”, kazao je Stanivuković.

Stanivuković je ustvrdio da RS ima sve uslove i pravo da sprovede izbore po svom zakonu.

“Međutim, sada je očigledno da je ljudima na vlasti nedostajala iskrena namjera ili konkretan plan, jer je od početka bilo jasno da će predstavnici Bošnjaka uložiti veto, na što smo mi iz opozicije i upozoravali”, naglasio je Stanivuković.

Stanivuković je danas govorio i o tome je li on čovjek lidera SNSD-a Milorada Dodika.

-Jesam, ali malo morgen. Ne smijete biti budala. To znači da morate znati što je interes grada.

Evo u petak sam na tri događaja bio sa Dodikom. Da li sam bio na dužnosti ili sam bio s Dodikom? Kako će ko to da tumači? – rekao je on.

Dodao je da je bio na dužnosti obilazeći događaje.

–Je li neko hoće da Draško kao gradonačelnik ne bude tu? Čak i kada ne budem ništa, ići ću na to. Bili smo i kod manastira Osovica. Lično sam podržao izgradnju spomenika u manastiru, a poslije toga smo obišli centralno spomen-obilježje.

Ja idem tamo gdje je moja dužnost, ne idem s Dodikom – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da on predstavlja i mora predstavljati sve građane Banje Luke.

–Mogao sam ja reći “vi niste izgradili spomenik 30 godina, ne možete biti tu“, ali morate imati kodeks i znati kako se ponašate.

Imate one političar koji kažu “s njima ni u crkvu i u džamiju“.

Ja nisam htio da se u Banjoj Luci ponašam onako kako nemam pravo. Predstavljam 54.000 ljudi koji su glasali za mene, ali i one koji nisu – rekao je Stanivuković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.