Draško Stanivuković ugostio visokog predstavnika Christiana Schmidta pa prošetali Banja Lukom

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je u Gradskoj upravi primio visokog predstavnika Christiana Schmidta. Nakon razgovora oni su prošetali centrom grada.

Nakon sastanka u banjalučkoj Gradskoj upravi, Stanivuković i Schmidt su posjetili spomen obilježje “Život”, koje je podignuto u znak sjećanja na 12 banjalučkih beba, koje su preminule u banjalučkom Kliničkom centru 1992. godine zbog nedostatka kisika.

Schmidt je ranije dolazio u Banju Luku kada je posjetio Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Agenciju za lijekove BiH.

Gradonačelnik Banje Luke je jučer poručio kako će se ponašati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine RS-a, dok iz SNSD-a poručuju da je PDP pogazio te zaključke.

“Zauzet ćemo stavove koji su u interesu RS i u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ali pokazati i otvorenost i spremnost na dijalog”, napisao je banjalučki gradonačelnik.

Inače, vlasti u entitetu RS, ali i opozicija, ne priznaju Schmidta za visokog predstavnika u BiH.

Također, NSRS je donijela zaključke prema kojima “predstavnici stranaka iz RS odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika (tzv. Inzkov zakon), smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim”.

“Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavniika u ‘zajedničkim’ institucijama, osim u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima RS sve dok se ne razriješi pitanje nametnutog zakona”, navodi se u jednom od tih zaključaka.

Naslovna fotografija preuzeta sa RTRS-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.