Državna parlamentarka kritikovala potez novimenovanog ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića, on joj odmah odgovorio: “Mogu biti samo zahvalan za pozitivne poene koje ste mi donijeli”

Poslanica PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić kritikovala je novoimenovanog ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

Pekić je bio sporan Nešićev nalog za uplatu pomoći Berkovićima u iznosu od milion maraka za saniranje posledica zemljotresa koji je prošle godine pogodio ovu opštinu.

“Nije sporna namjera da se pomogne Berkovićima, ali jeste način na koji Nešić, bez saglasnosti Vijeća ministara, dijeli sredstva, rekla je Pekić.

Nešić joj je odgovorio da uplata milion KM pomoći Berkovićima u saniranju posljedica zemljotresa, plod je već sprovedenih procedura u nadležnim organima.

“Radi se o odluci Vijeća ministara donijetoj na 86. sjednici održanoj 30. decembra 2022. i sprovođenju zaključka Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa 27. redovne sjednice.

Sredstva koja sam potpisao nisu realizovana nemarnošću ili namjerom mog prethodnika i ja sam ih učinio dostupnim općini i narodu Berkovića u posljednji čas”, kazao je Nešić.

U nastavku je Nešić ustvrdio da je “sa tom pomoći sve čisto, ali situacija u PDP-u i sa PDP-om izgleda nije”.

“Gospođo Pekić, kako je moguće da vas politička mržnja toliko zaslijepi da izgubite svijest o tome ko ste i da kritikujete odluku u pomoći opštini u kojoj živi naš, srpski narod?!

Hajde da uzmemo da srpski interes ne znači mnogo PDP-u, to je negdje i općepoznato, ali kako je moguće da ne vidite da su sredstva prebačena općini čiji je načelnik, ni manje ni više, nego iz opozicionog SDS-a

Na kraju, gospođo Pekić, kao kolega političar, mogu biti samo zahvalan za pozitivne poene koje ste mi donijeli vašom brljotinom.

Kao sunarodnjak, mogu biti samo tužan što postoje stranke kao PDP ali zadovoljan što se takvom antisrpskom politikom nikada neće naći na vlasti”, poručio je Nešić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.