Državni delegat Zlatko Miletić nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici: “Dragi moji, molim vas…”

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić oglasio se eksluzivno za portal Bhdijaspora.net nakon što je u UN-u usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Miletić je na svojoj Facebook stranici objavio svoj post, ali je povodom današnjih događaja dao izjavu i za portal Bhdijaspora.net. U nastavku prenosimo šta je sve poručio Miletić.

“Civilizacijska pravda”

“Dragi moji, molim vas, mi smo jedan ponosan i dostojanstven narod, zato vas molim da imate u vidu, da svaka zemlja članica ima pravo ili kako mi kažemo ima “svoj obraz” da glasa kako želi.

Mi moramo da nastavimo da se borimo za svoju zemlju, Bosnu i Hercegovinu, kao naši preci stoljećima do sada, bez euforije, govora mržnje, dostojanstveno, ponosno, časno!

Jer, u našim rukama se nalazi najvažniji adut, a to je ISTINA! Ona pobjeđuje svako zlo”, objavio je Miletić na svojoj Facebook stranici, te za naš portal dodao:

“Nakon gotovo tri decenije konačno je zadovoljena pravda koja je bila izuzetno spora, ali istina je jedna i jedina i Rezolucija UN o genocidu u Srebrenici predstavlja posebnu satisfakciju žrtvama genocida u Srebrenici!

Sasvim je sigurno da je 23.5.2024.g. historijski trenutak ne samo za BiH, već i civilizacijska pravda za čitavo čovječanstvo”, dodao je Miletić za portal Bhdijaspora.net.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.