Državni parlamentarac Zlatko Miletić ne želi da popušta apsolutno nikome: “Za kriminalce i one protiv kojih se vode istrage neću glasati!”

Tačno je da je bio taj sastanak bio, sa Osmorkom. On je trajao oko četiri i po sata i održao se 9.1. otprilike od 12:00 do 16:30, kazao je za BHRT Zlatko Miletić predstavnik stranke Za nove generacije i državni zastupnik.

Kazao je kako je jedan od zaključaka sa tog sastanka bio da ne izlaze u javnost sa sadržajem tog sastanka.

“Ali pošto očigledno pojedina gospoda (govorimo o pojedincima), iz te šestorke ili osmorke, da ih nazovem kako god, ne mogu da otrpe i moraju izaći i govore prvo stvari koje nisu tačne.

Evo možda je dobra prilika da ih demntujem. Ja u tom smislu neću opet govoriti o sadržaju tog sastanka, za razliku od njih, ali ću reći s obzirom da sam vidio gospodina Fortu da je gostovao kod vas u jutarnjem programu, i između ostalog rekao je dvije neistinite i djelimično neistinite tvrdnje.”

Prvo je govorio o tome kako oni njemu jesu sve kazali o tome šta se dešavalo, ali postoji i nastavak.

“To je tačno, ali nije dodao dodatak rečenici da ja sa njihovim pojašnjenjima, govrim o čitavom procesu, da ja nisam zadovoljan bilo kojom radnjom koju su oni meni pojasnili.

Znači kada je u pitanju čitava uspostava Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.”

Miletić je govorio i o drugoj tvrdnji.

“Rekao je da je sve te stvari anvodno Nermin, misleći na Ogreševića, da je trebao meni prenijeti i da je on bio informisan, što apsolutno nije tačno. Ni on nije bio informisan u dovoljnoj mjeri u kojoj je trebao biti. A uostalom on nije trebao njega imenovati nego profesora Marjanovića jer ja nisam u NES-u nego u Stranci za nove generacije. Gospodin Marjanović je dio koalicije, on jekoordinator, i znači ako su nekoga trebali informisati onda su trebali njega.”

Osvrnuo se i na sinoćnju emisiju Odbrojavanje BHRT-a i istupe Irfana Čengića iz SDP-a.

“Sinoć, da još to bude poražavajuće, i to je treći put na vašem programu takođe, u emisiji Odbrojavanje, gospodin Irfan Čengić kojeg ja izuzetno cijenim iznio je također jednu potpunu neistinu koja se odnosi na na moje učešće o uspostavi ovog, aktuelnog Vijeća ministara, govoreći da sam ja glasao za Tegeltiju i to Vijeće ministara što je apsolutno neistinito.

Glasanje o VM obavlja Zastupnički dom. Ja nisam bio član Zastupničkog doma već Doma naroda, a ono što ja mislim o gospodinu predsjedavajućem i pojedinim ministrima u okviru tog Vijeća ministara gospodin Čengić može fino vidjeti na mojoj Facebook stranici.

Sva moja obraćanja, ne ova mahalska, već javna, državnička, u okviru parlamenta, može pronaći na stranici u zadnje tri godine pa nek vidi šta sam o tim ljudima govorio. Kako i na koji način i šta u konačnici ja ne mogu prihvatiti.”

Miletić vjeruje da Čengić to nesvjesno radi.

“Ali ga savjetujem da zbog nedostatka informacija mislim da nije uredu i nije kolegijalno da se bavi državnim nivoom. ja se ne bavim njhovim federalnim nivoom ili npr. Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, fondovina, dodjelom para i fondova. Mžoda bi bilo bolje da se oni bave tim stvarima a da ovaj državni nivo ja to malo bolje znam od njih.”

Još jednom je ponovio stav o imenima novih mistara za Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

“Moj stav je, ja sam rekao i na posljednjoj sjednici zastupničkog doma. On je ostao nepromijenjen, ja sam tad rekao i njima i govorim i sad:

Znači u kontekstu tom, budu li izabrani kandidati i kandidatkinje za ministre i zamjenike koji imaju bilo kakvu zakonsku prepreku u smislu bavljenja kriminalom, u kontekstu da su presuđeni za određena kaznena djela, da je podignuta optužnica protiv tih osoba ili da određeni tužilački organi vode istragu protiv njih, za takav sastav Vijeća ministara neću glasati, bila to Osmorka ili neko treći, to je nebitno.”

Zaista je degutantno da opet imamo kao i sa ovim Vijećem ministara situaciju da podržavamo ljudi koji su “skloni da izvršavaju krivična djela”, i to mi ne pada na pamet, naglasio je.

U zavisnosti koja lica budu na toj odluci ja ću po svojoj savjesti glasati za ZA ili Protiv , međutim u konačnici, imajući u vidu da ja eventualno ne glasam Osmorka ima dovoljno ruku da to Vijeće ministara prođe. I ja nemam problem sa tim.

Sve ono što dobro urade za državu Bosno i Hercegovinu, za građane Bosne i Hercegovine, za bilo koji narod ja ću ih podržati u svakom smislu. A da li će se sada to destiti ja ne znam. Neću da ulazim u kalkulacije. Znaćemo vjerovatno za 1o-15 dana, rekao je Zlatko Miletić na kraju intervjua za BHRT

Pogledajte šta je poručio Miletić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.