in , ,

Dunović poručio Vulinu: “Ministre, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu: Sa mnom ne možete podijeliti hljeb!

Milan Dunović reagovao na izjave Aleksandra Vulina

Milan Dunović reagovao na izjave Aleksandra Vulina.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović reagovao je na izjave Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, pozivajući ga da Bosnu i Hercegovinu ostavi na miru.

“Vulinu nije jasno da RS nije, i ne može biti, država. Bilda svoj ego objašnjavajući nam gdje može ili ne može da proslavi slavu, te podijeli hljeb. Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji – ističe Dunović.

Istovremeno, smatra zabrinjavajućim što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije, Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine, potcrtavajući da spominjanje “srpskog sveta“ nije ništa drugo nego priča o „velikoj Srbiji“, te pitajući se da li je “dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koju one mogu prouzrokovati”.

– Omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje ‘velike Srbije’ i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa. Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije – navodi se u reakciji.

U tom kontekstu, Dunović poziva Vulina da zaboravi svoje dječačke snove i posveti se poslu za koji ga građani Srbije plaćaju.

– Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu: Sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru – navodi se u reakciji potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Bajramska priča o Safetu Isoviću i Harisu Džinoviću izlazi na vidjelo sve više

Joe Biden nakon šest mjeseci mandata: Apsolutno jasno stavljam do znanja da se Amerika vratila!