Duško Kuliš bez dlake na jeziku nakon zabrane koncerta u hrvatskom gradu Puli: “Četrdeset godina sam u ovom poslu, nije me pogodilo”

Nakon što je gradonačelnik Pule zabranio koncert na kojem su narednog mjeseca trebali pjevati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, oglasio se Dušku Kuliš.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić obrazložio je svoj potez riječima da “želi čuvati identitet građanske, evropske i mediteranske Pule“.

Dolazak kući

Kuliš je za “Avaz“ otkrio je li ga potez gradonačelnika iznenadio i šta misli o tome.

“Nije me pogodilo, kada ste četrdeset godina na sceni, onda se naviknete na svašta. Jedino što je bitno je moja ljubav prema publici i publike prema meni, tu se ništa promijenilo nije i to mi je najvažnije.

Nije bitno gdje se održava koncert, bitna je veza s publikom – rekao nam je Kuliš.

Pjevač iz Kreševa koji živi u Splitu će za 8. mart pjevati u sarajevskom hotelu „Europa“ .

“Radujem se, svaki dolazak u Sarajevo za mene je dolazak kući, a ne znam osobu koja se ne raduje dolasku kući. Za Novu godinu sam pjevao u Sarajevu i bilo je predivno, pa ćemo to ponoviti i za 8. mart – istakao je pjevač za “Avaz”.

Osjećaj daljine

Istakao je da za njega ne predstavlja problem to što ne živi u svojoj domovini.

“Živim u Splitu, ali imam kuću u Kreševu, tako da nemam osjećaj te daljine, to je nekih 220 kilometara, koje prijeđem za neka tri sata. Svako malo sam u Kreševu i sretnik sam koji može biti i u Splitu i Kreševu – istakao je Kuliš.

Cvijeće i pokloni

Kuliš je otkrio i kako planira iznenaditi suprugu za Dan žena.

“Dugo smo u vezi, uglavnom se radi o cvijeću koje ona voli i još neki poklončić, koji je svake godine drugačiji – rekao je pjevač.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.