Dvogodišnja djevojčica Danka još nije pronađena: “Samo sam se okrenula i nje više nije bilo”

Danka (2) nestala u utorak u 13.45 u Banjskom polju, na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu. Pretraga terena trajala je 27 sati i kreće se u novom pravcu. U potragu su uključeni forenzičari i kriminolozi, MUP, Gorska služba spašavanja, organizovane grupe mještana, Žandarmerija sa psima tragačima, lovci i helikopteri.

Otac i majka djevojčice u policiji satima daju izjave.

Djevojčica Danka Ilić (2) iz Bora u Srbiji nestala je jučer oko 13.45 u naselju Banjsko polje. Potraga za nestalim djetetom i dalje je u toku.

Policija je ispred kuće gde je nestala Danka postavila šatore. Nedaleko od kuće gde je nestala mala Danka Ilić (2), vide se šatori. Kako se saznaje, njih je postavila policija.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uputila je zvanično pismo sprskoj Gorskoj službi spasavanja i ponudili pomoć u potrazi dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora.

Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenijele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

„Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova HGSS-a iz istočne Hrvatske spremno je da odmah krene u Bor.

To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade“, rekao je Rakovac za 24sata.hr i potvrdio da su spasilačke ekipe spremne da pomognu kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom djevojčicom.

Dušan Mišić, spasilac Gorske službe spasavanja Srbije (GSS) koji je sa kolegama u pretrazi terena za djevojčicom Dankom Ilić kaže za Kurir “da se traga u zonama od 360 stepeni od mjesta na kojem je djevojčica poslednji put viđena.”

-Naša ekipa je još juče oko 16 sati izašla je na teren i otpočeta pretraga terena.

Prvobitno su stigla ekipa iz stanice Bor koja dobro poznaje teren, a kasnije i svi ostali spasioci iz različitih gradova Srbije.

Kada sve uzmemo u obzir sinoć su bili izuzetno loši vremenski uslovi koji su otežavali potragu- rekao je on.

Još se traga za Dankom Dragomirović, dvogodišnjom djevojčicom koja je jučer oko 13:45 nestala u prigradskom naselju Banjsko polje, nedaleko od Bora u Srbiji.

Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu.

Majka je ispričala kako je Danka nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu.

“Okrenula sam se da dam vodu drugom djetetu i kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo”, ispričala je uplašena majka za Telegraf.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.