Džaferović čestitao Vučiću pa mu poručio: “Odnosi između Bosne i Hercegovine i Srbije su od primarnog interesa”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je čestitku Aleksandru Vučiću u kojoj mu čestita ponovni izbor za predsjednika Republike Srbije.

Džaferović je Vučiću uputio čestitku u ime Predsjedništva BiH, ali i u svoje lično ime.

“U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam Vam ponovni izbor za predsjednika Republike Srbije. Stabilni i dobri odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije su od primarnog interesa za dobrobit naših država i njihovih naroda i građana”, stoji u Džaferovićevoj poruci.

Dodao je da razvijanje politike dobrosusjedstva, na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja, vodi prosperitetu i napretku Bosne i Hercegovine i Srbije i ostvarenju zajedničkih evropskih ciljeva.

“U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, želim Vаm uspjeh u izvršavanju odgovorne dužnosti“, navodi se u čestitki.

Podsjetimo, na jučerašnjim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji Aleksandar Vučić i njegova stranka ostvarili su pobjedu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.