Dženan Đonlagić žurno i jako oštro odgovorio premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću: “Samo jednaka vrijednost glasa za sve građane na cijelom području države”

Generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić i državni parlamentarac oglasio se nakon poruke hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Uoči Borellovog posjeta BiH, Plenković se založio za dodatne napore oko postizanja dogovora o Izbornom zakonu BiH.

„HDZ veseo da će završiti posao uvođenja aparthejda u izborni proces u BiH. Što se tiče Demokratske fronte nikada nećemo glasati u Parlamentarnoj skupštini BiH za takav model! Vidjet ćemo ko hoće?! Samo jednaka vrijednost glasa za sve građane na cijelom području države, a na to nas obavezuju i presude Evropskog suda za ljudska prava“, poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković u razgovoru s Josepom Borrellom jučer je izrazio zabrinutost zbog pada vojne letjelice.

Prioritet je pojačati razmjenu informacija među članicama EU i NATO saveza za sprečavanje incidenata. Uoči njegovog posjeta BiH, založio se i za dodatne napore oko postizanja dogovora o Izbornom zakonu BiH.

Situacija u Bosni i Hercegovini jedna je od tema dvodnevne sjednice Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), čije zasjedanje počinje danas u Briselu.

Članovi odbora razgovarat će danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom te visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.