Dženan Hamzić magistrirao u Beču, a sada je tehnički direktor firme koja u BiH mladima pruža priliku da grade karijeru u rodnom gradu

Od septembra tekuće godine svoje mjesto u Biznis inkubatoru Zenica zauzelo je preduzeće „Cape Ann Enterprises“ koje se bavi računarskim programiranjem.

„Nudimo usluge softverskog inženjeringa na američkom tržištu. Svi naši zaposlenici u Zenici su inženjeri softverskog inženjeringa i apsolventi su sa UNZE.

Nudimo studentima sa softverskog inženjerstva u Zenici priliku da grade svoju karijeru u rodnom gradu.

Mnogo vremena i truda ulažemo u napredak naših zaposlenika“, rekao je tehnički direktor Dženan Hamzić (38) koji je magistrirao informatiku i ekonomiju na Univerzitetu u Beču, te je dugi niz godina radio kao softverski inženjer u Beču.

„Cape Ann Enterprises“ smješten je u TechnoPark zgradi Agencije ZEDA i zapošljava 5 radnika.

„Planiramo povećati broj zaposlenih u skorije vrijeme, a samim tim i proširiti posao kroz pronalaženje dodatnih projekata na američkom tržištu i daljnjim zapošljavanjem apsolvenata sa PTF UNZE“, rekao je g. Hamzić ističući da su se za Biznis inkubator Zenica odlučili zbog jednostavnih procedura i prijatne poslovne atmosfere.

„Najponosniji sam na to što sam postao tehnički direktor IT preduzeća u Zenici koje pruža priliku mladim ljudima da ostanu u svom gradu i izgrade svoju karijeru, a u isto vrijeme ulažu u svoju lokalnu zajednicu.

Budućnost je pred nama i vidimo se kao broj 1 softversko preduzeće kako u Zenici tako i u Bosni i Hercegovini“, rekao je Hamzić.

Velika očekivanja

Iz godine u godinu, Biznis inkubator Zenica dočekuje jedne, a ispraća druge biznise, ljude s velikim očekivanjima, ambicijama i nadama, one čije su priče toliko slične, a istovremeno toliko različite, one koji su se odlučili da kreiraju radno mjesto sebi i drugima.

Inkubator ugošćava početnike u biznisu maksimalno 5 godina, a u njemu mogu poslovati oni koji tek osnivaju privredni subjekt, oni koji ne posluju duže od godinu dana i čiji poslovni plan zadovoljava kriterije.

Inkubator je mjesto koje pomaže onima koji imaju poslovnu ideju da je realizuju i da uz što manje ulaganja, naprave što više. Podrška malih biznisa značajna je za razvoj države i društva u cjelosti pa se onima koji imaju poslovnu ideju pomaže uz pomoć različitih metoda i mehanizama.

Osnivajući Biznis inkubator Zenica, Grad Zenica je davne 2004. kada je ralizacije te ideje počela, a 2006. su se uselili prvi stanari, omogućio preduzećima podršku koja im je potrebna na samom početku, kada su nedovoljno razvijena da se sama bore sa konkurencijom ali im i pružio mehanizme koji će im pomoći da se osnaže, dovoljno razviju i kroz 5 godina inkubiranja osamostale i spreme za poslovanje koje diktira tržište, te da Inkubator napuste i svoje mjesto prepuste novim početnicima.

Od tada do danas, proces inkubiranja je prošlo više od 150 preduzeća i dok jedni odlaze, novi stanari sa drugim, istim ili sličnim idejama dolaze graditi svoj poslovni put razvijajući svoje preduzeće – prenosi Biznis.info.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.